Palvelut

Yleiset apteekin palvelut:

Kuhmon apteekissa toimii annosjakelupalvelu, jossa asiakkaan säännöllisesti käytettävät lääkkeet pakataan koneellisesti kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sopii henkilöille, joilla on esim. runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa. Palvelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista, säästää lääkekustannuksia sekä helpottaa päivittäistä lääkkeiden käyttöä. Apteekissamme annosjakelusta vastaa kolme farmaseuttia.
Kuhmon apteekki kuljettaa kotiovellesi dialyysinesteet sovittuina ajankohtina.
Farmaseuttinen henkilökuntamme valmistaa aseptisissa tiloissamme lääkärin kirjoittaman reseptin mukaan erilaisia lääkevalmisteita; voiteita, geelejä, kapseleita, liuoksia ja annosjauheita. Valmistettavan lääkkeen toimitusaika on n. 2-3 päivää.
Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, jotka tulee palauttaa apteekkiin. Kuhmon apteekki ottaa oikein pakatut lääkejätteet vastaan veloituksetta. Lääkejätteen lajitteluohje: Poista liuskat ja tabletit pakkauksistaan. Tuo nesteet, tahnat ja geelit alkuperäispakkauksissaan.  Laita insuliinineulat suojuksissaan ja lansetit taitettuina energiajätteeseen. Muut neulat ja ruiskut toimitetaan suljetuissa muovipulloissa apteekkiin. Tuo jodia sisältävät lääkkeet (Betadine, joditabletit, jodisprii, jodi) ja kuumemittarit erillään muista jätteistä. Palauta neulat, ruiskut, jodi-valmisteet ja kuumemittarit erikseen apteekin henkilökunnalle. Huom! Lääkejätteiden mukana ei saa olla muuta jätettä kuten sidetarpeita, ravintovalmisteita, liuottimia tai paristoja.
Kuhmon apteekki toimii farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Apteekkiharjoittelun aikana tuemme farmasian opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden ja työelämätaitojen kehittymistä. Opetusapteekki-harjoittelu toteutetaan yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti.
Kuhmon apteekissa on viisi suoratoimituspistettä, joissa sinua palvelee yksilöllisesti, luottamuksellisesti ja asiantuntevasti farmaseuttinen henkilökuntamme. Reseptintoimitusta nopeuttaa Fixu varastoautomaatti, joka kerää lääkkeesi sitä mukaa, kun farmasistit kirjaa reseptejä apteekkiohjelmaan. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä voti pyytää myös apua itsehoitolääkkeiden valinnassa ja käytössä.
Kuhmon apteekista saa tullia varten schengen todistuksen, jolla osoitetaan mukana kuljettamien huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella.
Kuhmon apteekista voidaan laittaa uusintapyynnöt uusittavista sähköisistä lääkemääräyksistä terveyskeskuksiin ja työterveyshuollolle. Reseptin uusiminen kestää korkeintaan 8 vuorokautta. Asiakkaalla on mahdollisuus saada uusituista lääkkeistä tekstiviesti-ilmoitus puhelimeensa. Reseptejä ei voi uusia puhelimitse.
Kuhmon apteekista tulostetaan asiakkaan pyynnöstä yhteenveto hänen lääkityksistään. Yhteenvetoa tarvitaan mm. matkustettaessa ulkomaille.
Kotihoidot, palvelukodit ja yksityisasiakkaat voivat avata tilin Kuhmon apteekkiin. Laskutusvaihtoehtoina ovat paperi-, suora- ja e-lasku. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa.
Tuotevirhe:

Mikäli epäilet, että Kuhmon apteekista ostamassasi tuotteessa on jokin virhe, palauta se mahdollisimman pian apteekkiin. Ilmoitamme Fimealle asiakkaan toteamat tai epäilemät lääkkeeseen tai lääkkeiden käyttöön liittyneet haittavaikutukset. Palautukseen tarvitset alkuperäisen lääkepakkauksen, kassakuitin ja maksukortin mahdollista maksutapahtuman oikaisua varten.

Reseptilääkkeen toimitusvirhe:

Mikäli huomaat, että sinulle on toimitettu väärää lääkettä, esim. kokonaan väärä lääke, väärä vahvuus tai väärä pakkauskoko, ota välittömästi yhteyttä apteekkiimme, jotta virhe voidaan oikaista. Ota lääkepakkauksen lisäksi mukaan resepti, jolla lääke toimitettiin. Jos resepti on sähköinen, ota mukaan KELA-kortti tai henkilöllisyystodistus. Ota mukaan myös kassakuitti ja mahdollinen maksukortti, jotta maksutapahtuma voidaan tarvittaessa oikaista.

Asiakaspalautukset:

Kuhmon apteekista ostettuja resepti- ja itsehoitolääkkeitä ei voi palauttaa hyvitystä vastaan takaisin apteekkiin, koska emme voi varmistaa niiden uudelleen myyntikelpoisuutta. Vapaakauppatuotteiden osalta tavaroiden hyvitykset arvioidaan tilannekohtaisesti. Viileäsäilytystuotteita emme hyvitä.

Kuhmon apteekki on tehnyt sopimukset useiden työpaikkakassojen kanssa. Sopimuskassojen laskutus hoituu kauttamme suoraan, eikä sinun tarvitse hakea erikseen korvauksia kassaltasi. Jos oma työpaikkakassasi puuttuu alla olevasta luettelossa, ota yhteyttä, niin tarkistamme, onko sopimus mahdollinen.
Työpaikkakassamme: Repolan toimihenkilöt, Pohjolan terveysturva, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto sekä Tiihisenniemen ja Tradekan sairauskassat.
Veroton matkailijamyynti koskee niiden matkailijoiden tavaran vientiä, joilla on kotipaikka EU:n tai Norjan ulkopuolella. Kuhmon apteekissa vähintään 40 euron kertaostokset myydään ilman arvonlisäveroa. Ostaja maksaa ostohetkellä arvonlisäveron, mutta se palautetaan asiakkaalle takaisin tullin leimalla varustettua kuittia vastaan.
Kuhmon apteekissa toimii sydän-, astma- ja diabetesyhdyshenkilöt. He neuvovat ja opastavat sinua ko. aiheisiin liittyvissä asioissa.
Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Terveydeksi-lehti tarjoaa luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien ennaltaehkäisystä ja hoidosta, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Hae oma lehtesi ilmaiseksi apteekistamme!

 

Palvelukodeille ja kotisairaanhoidolle sekä terveydenhuollon toimijoille suunnatut palvelut:

Kuhmon apteekin henkilökunta voi pyydettäessä pitää koulutusta mm. Kotihoidoille- ja palvelukodeille sekä muille terveydenhuollon toimijoille ja sidosryhmille.
Kotihoidolla ja palvelukodeilla on mahdollisuus tilata asiakkaillensa resepti- ja itsehoitolääkkeitä sekä vapaakaupan tuotteita apteekin kautta.
Kuhmon apteekin henkilökunta voi pyydettäessä käydä tekemässä lääkekaapin tarkastuksen.
Kuhmon apteekki toimii terveydenhuollon varmennekorttien virallisena rekisteröintipisteenä ja hallinnoi varmennekorttien sekä varakorttien tilaamista. Kaikki jotka työnsä puolesta tarvitsevat varmennekortin voivat tilata sen Kuhmon apteekista. Varmennekortin tilaamista varten kortinhakijalla tulee aina olla jokin seuraavista henkilöllisyystodistuksista:

• henkilökortti, passi tai 1.10.1990 jälkeen myönnetty muovinen ajokortti